Rezultate analizash për 10 sekonda/ Laboratorët “Intermedica” me pajisje të teknologjisë së fundit

20/11/2020 15:50

Ne laboratoret “Intermedica” eshte instaluar nje pajisje e teknologjise me te fundit e cila mundeson saktesi te pa diskutueshme dhe daljen e rezultateve te  analizave  ne vetem 10 sekonda.

Qytetareve  do te mund t’u diagnostikohet  shume shpejt tanime cdo infeksion ne organizem duke bere qe trajtimin me medikamente ta nise me shpejt se me pare kur  pergjigjia e analizes kerkonte 3 deri ne 5 dite .

Perfaqesues te kopmanise Bruker  te cilet e kane instaluar kete paisje ne lobaratorin Intermedica thone se eshte nje revolucion ne fushen e mikrobiologjise

Kjo paijsje u instalua per here te pare neShqiperi. Funksionon nepermjet masspektomrise. Lazeri godet monstren e analizes ,duke  shkeputur proteinat unike, te cilat detektohen nepermjet nje kamera qe percakton llojin e bakterit ne varesi te mases se proteines se shkeputur”.

Top Channel