Racist dhe homofob! Kreu i FA-së, Clarg jep dorëheqjen

11/11/2020 13:43

Kreu i federatës angleze, Greg Clarke ka dhënë dorëheqjen nga posti i tij pas një paraqitjeje katastrofike parlamentare në të cilën ai u referohej “futbollistëve me ngjyrë” dhe bëri komente seksiste e homofobe mes një morie gafash të tjera në publik.

63-vjeçari menjëherë u vu nën presion për të lënë detyrën dhe pasi mori mendimet e anëtarëve të tjerë të Bordit arriti në përfundimin se nuk kishte mundësi tjetër përveç të qëndronte mënjanë.

Në deklaratën e tij të dorëheqjes, Clarke pranoi se komentet në të cilat ai gjithashtu stereotipizoi aziatikët e Jugut dhe përshkroi homoseksualitetin si një “zgjedhje të jetës” ishin “të papranueshme”. Në periudhën afatshkurtër ai do të zëvendësohet nga anëtari i Bordit që shërben për një kohë të gjatë Peter McCormick si Kryetar i përkohshëm, duke i dhënë kohë FA për të drejtuar një proces zyrtar për të zgjedhur një pasardhës.

Clarke ishte thelbësor në zhvillimin e kodit nga FA, i cili përfshin synime specifike për politikat përfshirëse të rekrutimit dhe është miratuar nga 19 klube të Premier League, por fjalët e tij nuk përputhen me veprimet.

Në një paraqitje të jashtëzakonshme përmes një lidhjeje video përpara Departamentit për Kulturë, Media dhe Komitetin e Përzgjedhur të Sportit Clarke përdori shprehje raciste kur diskutonte abuzimin në internet dhe pretendoi se Aziatikët e Jugut dhe njerëzit nga Afrika dhe Karaibet kanë “interesa të ndryshme në karrierë” duke cituar përbërjen e departamentit të IT të FA.

Top Channel