Nënkryetari i bashkisë Thompson : Nju Jorku me pjesëmarrjen më të lartë historike në zgjedhjet presidenciale

04/11/2020 18:18

Ndërsa votat vazhdojnë të numërohen, qyteti i Nju Jorkut mund të ketë pjesëmarrjen më të lartë ndonjëherë në zgjedhjet presidenciale, deklaron nënkryetarit të bashkisë së qytetit.

Rreth 1.2 milion njerëz kanë votuar personalisht në ditën e zgjedhjeve, me një pjesëmarrje kumulative prej 2.3 milion njerëz që votuan deri më tani, u shpreh kryetari i bashkisë së New York Bill de Blasio.

Ka akoma “qindra mijëra fletëvotime që mungojnë, më shumë për t’u numëruar,” deklaroi de Blasio.

“Dje mund të barazojë ose tejkalojë pjesëmarrjen më të lartë që kemi pasur ndonjëherë në një zgjedhje presidenciale në NYC, dhe kjo është gjatë pandemisë, që do të thoshte që ju e dini që njerëzit duhej të merrnin masa paraprake shtesë”, u shpreh nënkryetari i bashkisë Phil Thompson.

Ndërsa zgjedhjet janë “qartësisht shumë afër për t’u thirrur” në nivelin presidencial, ajo që është e qartë është “ne kishim një pjesë të madhe të pjesëmarrjes dhe një zgjedhje të pastër dhe të ndershme në të gjithë këtë qytet në të gjithë këtë komb”, tha de Blasio. “Ky është një fakt,” shtoi ai.

“Faleminderit Zotit Dita e Zgjedhjeve erdhi shumë mirë në skemën e gjërave dhe sigurisht që ia atribuoi pjesërisht fuqisë së votimit të parakohshëm,” tha de Blasio.

Ai tha se zyrtarët ishin të shqetësuar për shumë gjëra, duke përfshirë ndërhyrjet nga kombet e huaja, piraterinë ose përpjekjet për shtypjen e votuesve dhe dhunën.

“Ne nuk pamë asnjë nga ato gjëra falë Zotit”, tha ai.

Top Channel