Surprizon Kolorado, rreth 3 milionë votues në zgjedhjet e sotme të SHBA-së

03/11/2020 22:48
Pamje nga Kolorado

Të paktën 2,893,295 qytetarë të Kolorados dolën në votime që nga ora 10 e mëngjesit të sotëm.

Sekretarja e Shtetit e Kolorados Jena Griswold në një konferencë shtypi virtuale tha se pjesëmarrja është 76.6% e votuesve aktivë të regjistruar.

Griswold tha se shteti tejkaloi pjesëmarrjen e votuesve në 2016 këtë mëngjes.

Ajo detajoi pjesëmarrjen e votuesve në shtet, duke thënë se përfshinte të paktën 930,452 nga Demokratët e regjistruar, 833,215 nga Republikanët e regjistruar dhe 1,088,369 nga votuesit e pa shoqëruar.

“Pra, ne thjesht po shohim vazhdimin e angazhimit të lartë të votuesve,” tha ajo.

Grisëold shtoi se ata presin të raportojnë 70 deri në 80% të votave totale të hedhura sonte.

Griswold gjithashtu kujtoi votuesit se me të drejtë ende mund të regjistrohen dhe të votojnë sot në çdo qendër votimi në shtet.

Ajo shtoi se shteti ishte duke punuar me Gardën Kombëtare për të ndihmuar në monitorimin dhe mbrojtjen e sistemit të mbështetjes zgjedhore.

Top Channel