Fotot/ Qentë e kërkim-shpëtimit në krye të detyrës në rrënojat që shkaktoi tërmeti në Izmir

31/10/2020 19:15
Një prej qenve të kërkim-shpëtimit në Izmir

Qentë e kërkim-shpëtimit, të edukuar me shumë kujdes nga ekipet ekspertë, po luajnë një rol të rëndësishëm në shpëtimin e personave nga rrënojat pas tërmetit në Turqi.

Rëndësia e qenve të kërkimit dhe shpëtimit u kuptua më mirë me tërmetin Gölcük në 1999. Pas kësaj, trajnimi i qenve kërkim-shpëtues në institucione të ndryshme joqeveritare dhe publike u përshpejtua.

Sipas ekspertëve, qentë e kërkim-shpëtimit nganjëherë punojnë më mirë sesa mjetet teknologjike në largimin e njerëzve të gjallë nga rrënojat dhe të bëjnë përcaktime të sakta.

Shembulli më i fundit i kësaj ishte përjetuar në përpjekjet e shpëtimit të kryera në rrënojat e ndërtesave të shkatërruara në tërmetin e Izmirit.

20 qen kërkim-shpëtimi të dërguar në rajon luajtën role të rëndësishme në largimin e shumë njerëzve nga rrënojat, ku deri tani janë shpëtuar 883 persona.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel