Ministri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj ka deklaruar se brenda 31 dhjetorit do të jenë gati 600 banesa individuale në Shijak dhe në Tiranë.

Ndërsa iu përgjigj deputetit Halit Valteri, e ftoi atë që t’i bashkohet në inspektimet që kryen që të shohë se procesi i rindërtimit po ecën me ritme të shpejta.

“Shifrat janë ato që ju thashë janë të sakta, do ju ftoja që kur të shkoj për inspektim apo Rama të vini me mua që të mos i shikoni nga TV unë ju kam gjetur që keni inspektuar vetë, pranojeni që ka proces ndërtimi qoftë në shkolla apo pallate.

Ka shumë të pavërteta, procesi është në fazë të avancuar dhe ata që janë në çadra që janë 2 mijë e pak familje kanë marrë bonus qira, por kanë refuzuar për shkak të lidhjeve që kanë me tokën apo shtëpi. Vetëm në Shijak do mbarojnë deri në 31 dhjetor 300 banesa, e njëjta shifër do jetë edhe në Bashki e Tiranës, vetëm dy bashki nuk i kanë përfituar është Kamza dhe Rrogozhina, në Kamëz kemi vendosur që nëse ka qytetarë që duan lekë kesh t’i marrin t’i ndërtojë, por do monitorohet”, tha Ahmetaj.

Top Channel