Rama: Kodi votohet pa ndryshime/ Presidenti shpjegon pyetjet që i bëri komisionit të Venecias

26/10/2020 15:11

Ligji i ri zgjedhor u kthye ne një shfaqje force ne distance mes Kryeministrit dhe Presidentit.

Edi Rama paralajmëroi se shumica do e rrezoje dekretin Presidencial. Pas tij, Ilir Meta nuk vonoj te zbuloi hapin e radhës.

Presidenti zbuloi 8 pyetjet adresuar Komisionit te Venecias për kodin e ri elektoral, thelbi i se cilave shpreh shqetësimin e tij dhe te opozitës nëse ligji zgjedhor mund te ndryshohet apo jo 6 muaj para zgjedhjeve pa cenuar garën elektorale.

Ne konferencën për mediat Presidenti kishte marre me vete një dosje ku kishte informacionet e kërkuar për dhënien e nenshtetesine. Gazetareve u kërkoi ti besonin fjalët e tij pasi dokumentet do mbeten sekret edhe për shume vite.

Top Channel