Protestë në pikë kufitare të Qafë-Botës, shkak mbyllja që prej marsit

10/10/2020 11:39

Të dielën në oren 10:00 në Qafë Botë zhvillohet një protestë për hapjen e pikës doganore të Qafë Botës,e cila është e mbyllur që prej marsit për shkak të Covid-19.

Protesta është paralajmëruar në të dy anët e kufirit,dhe organizohet prej bashkise së Filatit dhe banorëve të fshatrave kufitare shqiptare, pasi sipas tyre të zonës, mbyllja e doganës la lënë në izolim dhjetra fshatra dhe biznese të zonës së Sarandës.

Dëm ekonomik të madh kanë pësuar edhe bizneset e zonës së Igumenicës, të cilat kryejnë tregti me banorët e zonave kufitare të shqipërise.

Kryesisht banorët e moshuar minoritarë që jetojnë në Sarandë dhe deri në Himarë kërkojnë hapjen e kufirit,edhe për të pasur akases në spitalet greke,për shkak të cilësisë së lartë të shërbimeve spitalore,të cilat atyre iu mundësohen falas në Greqi.

Aktualisht,banorët e Sarandës duhet të kalojnë nëpërmjet Kakavijes për të arritur në Filat dhe Igumenicë,duke bëre gati 100 km më tepër ndërsa nëpërmjet doganës se qaf botës, kjo distancë është  vetëm pak minuta.

Top Channel