Një zjarr i përmasave të mëdha ka rënë gjatë natës në zonën e fshatit Zvërnec.

I ndihmuar dhe nga era e fortë zjarri ka përparuar me shpejtësi duke djegur fillimisht bredhat në zonën e varrezave të fshatit,ullinjtë ,pemët frutore dhe duke ju drejtuar banesave.

Banorët e fshatit kanë njoftuar policinë si dhe zjarrëfikësit të cilët kanë mbërritur me forca dhe mjete të shumta.Duke parë që zjarri po përparonte me shpejtësi drejt banesave policia e Vlorës ka bërë evakuimin e banorëve ,kryesisht të moshuarit. Në ndihmë të punonjësve të policisë kanë mbërritur dhe forcat e FNSH, së Fierit.

Situata ka qenë kritike deri në orën 03:00, ku reshjet e shiut ndihmuan në fikjen e zjarrit.Policia ka nisur hetimet për shkaqet e zjarrit,ku dyshohet se shkëndija ka ardhur nga rruga kryesore,duke u ndihmuar dhe nga shpejtësia e erës që frynte nga jugu.

Top Channel