Gjuajtësi F/A-18 detyrohet të lëshojë serbatorin e jashtëm gjatë lëshimit me katapultë (video)

15/09/2020 15:51

Ngritjet e avionëve me katapultë nga aeroplanmbajtëset mund të jenë çështje të sikltshme.

Mjetet 25 tonëshe duhet të arrijnë shpejtësinë nga 0 në 130 nyje detare për rreth 100 metra, që do të thotë se mbi to ushtrohet ekuivalentja e katër herë më shumë se forca e gravitetit.

Në rastin konkret  gjuajtësi  F/A-18E detyrohet të lëshojë depozitën e jashtme 1800 litërshe për të arritur ngritjen pas lëshimit të pasuksesshmë me katapultë.

Depozita shihet që bie në det para luftanijes dhe karburanti që derdhet në ujë.  Ndërsa avioni vazhdon ngritjen e tij i lehtesuar prej leshimti te ngarkeses.

Videon mund ta shihni ketu por per te qene me e qarte ndiqni fotot e veçuara qe dokumentojne incidentin …

FOTO GALERI
1/4

Top Channel