Ambasadori i Italisë takohet me Hysenin, flasin për liberalizimin e vizave

15/09/2020 14:16

Ambasadori i Italisë në Kosovë, Nicola Orlando është takuar me koordinatorin shtetëror për dialogun Kosovë-Serbi, Skënder Hyseni.

Orlando në Twitter ka shkruar se në këtë takim është rishikuar progresi i sfidave të dialogut të lehtësuar nga Bashkimi Evropian si dhe për liberalizimin e vizave.

Madje ai ka thënë ritheksuar mbërthejnë e Italisë për një negociatë dinamike që çoi në një marrëveshje gjithëpërfshirës.

“Kam pasur një takim shumë tërheqës sot. Ne rishikuam progresin e sfidave të dialogut të lehtësuar nga BE. Unë riafirmova mbështetjen e Italisë për një negociatë dinamike që çoi në një marrëveshje gjithëpërfshirëse. Ne gjithashtu u morëm me përparësinë për liberalizimin e vizave për Kosovë”, ka shkruar.

Top Channel