Kampioni pret shpërblimin e mohuar/ Albert Mahmutaj fitoi disa trofe në kickboks në vitin 2003 dhe 2005

29/08/2020 15:42

Albert Mahmutaj, nënkampion bote në kickboks ne vitin 2005, prej 15 vitesh nuk ka marrë asnjë shpërblimin nga shteti.

Ne kampionatin botëror te kickboksit qe u zhvillua ne Tokio te Japonisë, ku morën pjesë sportistë nga 80 shtete, ai ishte i vetmi shqiptar qe mbrojti ngjyrat e flamurit kuq e zi dhe u vlerësua me medaljen e nënkampionit te botës.

Ndërkohë ne vitin 2003, Alberti ka zënë vendin e tretë ne kampionatin botëror te kickboksit qe u zhvillua ne Greqi. Sipas tij shpërblimi i përcaktuar nga shteti shqiptar ishte 60 milionë lekë te vjetra, te cilat gjithashtu nuk i ka marrë. Ndonëse ka patur disa oferta për te përfaqësuar shtetet fqinje ne sportin e kickboksit, Alberti ka garuar gjithmonë për flamurin kombëtar. Ai ndihet i zhgënjyer pasi kushtet ekonomike familjare te nënkampionit te botës ne kickboks janë te vështira.

Nënkampioni i botës kërkon shpërblim nga shteti për kontributin qe ka dhënë ne sportin shqiptar ne me shumë se 20 vite.

Top Channel