Mijëra protestues kundër masave të koronavirusit në Berlin

01/08/2020 16:42

Sot në Berlin, nën moton “Dita e Lirisë”, rreth 17,000 njerëz morën pjesë në protesta kundër masave për të luftuar pandeminë e koronavirusit.

Banderolat me mesazhe si “Teoria më e madhe e komplotit është një korona-pandemi” ose “Fundi i një pandemie është një ditë lirie”, mijëra protestues kërkuan heqjen e masave për të luftuar përhapjen e infeksionit, siç janë respektimi i distancës sociale ose bartja e maskave.

Duke vepruar kështu, protestuesit, përkundër rritjes së numrit të rasteve të reja të infeksionit në Gjermani ditët e fundit, nuk u zbatuan masa për të luftuar përhapjen e infeksionit.

Protesta u ndërpre pasi policia ngriti një ankesë kundër organizatorëve për mos përmbushje të masave epidemiologjike.

Disa politikanë shprehën një mungesë të mirëkuptimit për mbajtjen e protestave dhe treguan për situatën aktuale të pafavorshme epidemiologjike në Gjermani.

“Mijëra idiotë Covid po festojnë në Berlin si një valë e dytë: pa maska, pa boshllëqe. Ata jo vetëm që kërcënojnë shëndetin, por edhe sukseset tona në luftimin e pandemisë dhe kështu luftojnë për të ringjallur ekonominë, arsimin dhe shoqërinë në përgjithësi. i papërgjegjshëm, “tha Saskia Esken, presidenti i Partisë Social Demokratike në Gjermani (SPD) në pushtet.

Një politikan demokrat i krishterë nga shteti federal i Brandenburgut, Jan Redmann, tregoi sjelljen e papërgjegjshme të protestuesve në një kohë kur Instituti Epidemiologjik i Shtetit Robert Koch po paralajmëron një rritje të numrit të të infektuarve në Gjermani dhe rrezikun e një valë të dytë të pandemisë.

“Përsëri, ne kemi mbi 1.000 infeksione të reja në Berlin në ditë dhe ata po protestojnë kundër masave? Ne duhet t’i japim fund kësaj marrëzie të rrezikshme,” tha Redmann përmes Twitter.

Protestat në Berlin u shoqëruan me kundër-protesta nga aktivistë të së djathtës, të cilët tregojnë për lidhjen midis kundërshtarëve të masave pandemike dhe të djathtës ekstreme në Gjermani.

Sipas policisë, nuk pati asnjë konflikt midis dy grupeve.

Top Channel