Ditën e sotme, një zjarr masiv ka përfshirë masivin me shkurre dhe po i afrohet zonës së pyllëzuar të mbrojtur të Ujit të Ftohtë në Tepelenë.

Zjarri është në lartësinë mbi 800 m dhe është tepër vështirë për tu arritur nga zjarrëfikësit.

Besohet se është një zjarr i qëllimshëm për të përfituar kullotë.

Zona e Ujit të Ftohtë është një zonë natyrore e mbrojtur për shkak të habitatit të pasur ku bashkëjetojnë disa lloje drurësh qindravjeçarë, përfshi rrapin me shkurre mesdhetare.

Top Channel