Netflix nuk e tërheq filmin “365 Ditë”, pavarësisht kritikave të trafikimit seksual nga Duffy

05/07/2020 08:03

Netflix do të vazhdojë të transmetojë filmin polak 365 Ditë, pavarësisht thirrjeve për tërheqjen e tij, në krye të të cilave është vendosur këngëtarja britanike Duffy, që e akuzon këtë film për glorifikimin e përdhunimit dhe trafikimit seksual.

Kantautorja nga Wellsi i shkroi një letër të hapur shefit ekzekutiv të Netflix, Reed Hastings, duke ngritur shqetësimin e saj mbi filmin e bazuar në një trilogjinë best seller në Poloni nga Blanka Lipińska. Në film Anna-Maria Sieklucka interpreton një grua që burgoset nga një bos mafioz i Sisias, i cili i jep asaj një vit kohë për t’u dashuruar me të.

“Më trishton që Netflix ofron një platformë për një ‘kinema’ të tillë, që erotizon rrëmbimin dhe shtrembëron dhunën seksuale dhe trafikimin në një film ‘seksi’, ”shkroi Duffy, e cila këtë vit tregoi rrëfimin e trishtë të rrëmbimit dhe përdhunimit.

“Në mënyrë tragjike, viktimat e trafikimit dhe rrëmbimit janë të panjohura dhe megjithatë në 365 ditë vuajtjet e tyre shndërrohen në një dramë” erotike “, siç përshkruhet nga Netflix”, vazhdon ajo. Letra e saj pasoi një peticion të nisur nga Change.org ku kërkohej që filmi të hiqej nga Netflix për shkak se “lartëson” trafikimin e seksit dhe agresionin seksual ndaj grave. Nga fundi i së premtes, peticioni kishte mbledhur rreth 6,000 nënshkrime.

Top Channel