Laçi pa ujë/ Pusi që furnizon qytetin është tharë, ujësjellësi s’ka investim që në vitet ‘60

04/07/2020 12:14

Prej disa ditësh ne qytetin e Laçit ka mungesë te furnizim me ujë, ne këto temperatura mjaft te larta situata bëhet edhe me problematike.

Banorët mes vështirësive janë te detyruar qe te mbushin ujë ne çezmën ne hyrje te qytetit.

Edhe ne ditë normale Laçi furnizohet vetëm 2 orë me ujë ne ditë. Amortizimi i rrjetit të ujësjellësit, është një problem i vjetër, pasojat e të cilit kanë filluar të ndihen prej kohësh.

Vladimir Tota tregon se kjo situatë është e pazakontë dhe nuk kishte ndodhur me parë qe pusi qe furnizon me ujë Lacin te thahet totalisht.

Ai siguron banorët ne Lac se po punohet ne mënyrë intensive qe shumë shpejt ne banesa te kenë ujë.

Zona e Kurbinit furnizon me ujë një pjesë te madhe te qyteteve te tjera te vendit dhe banorët e Kurbinit vijojnë te vuajnë për ujë.

Ne ujesjellësin e Lacit nuk është investuar qe ne vitet 60 por falë nisjes se punimeve per projektin e ri ne 2021 ne Lac parashikohet 24 orë ujë pa ndërprerje per 30 mije banoret e kesaj zone.

Top Channel