Maturantët vijojnë protestat, “sulmojnë” Ministrinë e Arsimit me vezë! (VIDEO)

15/06/2020 14:53

Rreth 32 mijë maturantë u ulën në bankat e shkollës për zhvilluar testin e matematikës ditën e sotme.

E menjëherë pas kësaj kanë nisur për të tretën herë radhazi në protestë përpara Ministrisë së Arsimit.

Me pankarta nëpër duar kërkesa e tyre është e qartë, kërkojnë rivlerësim të provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, pasi sipas tyre formulimi i testit kishte shumë pasaktësi, ku pyetjet më shumë ngatërronin nxënësit, se testonin njohuritë e tyre të marra përgjatë këtyre 3 viteve.

Kujtojmë se Ministria e Arsimit ka deklaruar se nuk do të ketë një rivlerësim të provimit, por ata kanë vijuar protestën edhe ditën e sotme deri në plotësimin e kësaj kërkese, duke qenë të bindur në të drejtën e tyre.

Pa maska, ngjitur me njëri- tjetrin, maturantët kanë filluar të gjuajnë me vezë drejt godinës së Ministrisë së Arsimit.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel