Edhe pse disa lloje zogjsh dinë të këndojnë menjëherë pas lindjes, disa mësojnë ta bëjnë atë njësoj sikurse njerëzit mësojnë të flasin, dhe ekzistenca e dialekteve rajonale është e mundur në mesin e këtyre specieve, shkruan AP.

Ashtu siç njohja e gjuhës lokale u lejon njerëzve që të futen më mirë në një mjedis, kështu që njohja e dialektit lokal u jep zogjve një përfitim brenda një zone të caktuar dhe rrit shanset për bashkim.

Ashtu si dialektet në gjuhën e njeriut ndonjëherë mund të zhduken për shkak të procesit të globalizmit, kështu që dialektet midis zogjve mund të ndryshojnë ose zhduken për shkak të rritjes së qyteteve.

Top Channel