Një studim i bërë në Britaninë e Madhe tregoi se pandemia ka prishur gjumin e njerëzve. Sipas studimit njerëzit tani flinin shumë pak dhe shikonin ëndrar të çuditshme.

Në Wake Up në Top Channel është i ftuar psikologu i njohur, Edmond Dragoti i cili dha disa shpjegime se pse pandemia ka ndikuar në prishjen e gjumit.

“Pandemia ka rritur stesin. Rritja e stresi ka bërë që njerëzve tu prishet gjumi. Ka nga ata që flenë shumë pak, ka nga ata që flenë me orë të zgjatura. Gjatë pandemisë stresi është rritur nga situata e panjohur që kaluam. Izolimi solli ulje të të ardhurave që ka ndikuar në rritjen e stresit.

Prishja e gjumit ka ardhur edhe nga monotonia. Duke qëndruar në izolim ditët janë të njëjta gjë që çon në prishjen e gjumit”- tha psikologu Edmond Dragoti.

Top Channel