George Floyd, vepra solidarizuese të artistëve pamorë në kujtim të viktimës së dhunës raciste

01/06/2020 21:01

Pas vdekjes së George Floyd në duart e policëve të Minneapolis, artistët në botë kanë reaguar me punime të ndjera që tentojnë të kujtojnë, provokojnë dhe të shërojnë plagët e padrejtësisë.

Artisti nga Los Angeles dhe aktivisti Nikkolas Smith tha se po përdorin punën e tyre për të evidentuar se dhuna e policisë është një realitet për shumë afro-amerikanë.

“Rasti i fundit i brutalitetit të policisë më shtyu të pikturoj për t’i dhënë zë e pamje viktimave,” tha autori 35-vjeçar.

FOTO GALERI
1/12
Artisti nga Los Angeles dhe aktivisti Nikkolas Smith

Top Channel