Britania e Madhe sot njoftoi 134 më shumë vdekje nga koronavirusi, duke çuar totalin në rreth 35.000.

Shefat e Departamentit të Shëndetësisë nuk kanë zbuluar ende numrin përfundimtar, i cili ka të ngjarë të jetë më i lartë. NHS Anglia sot regjistroi 122 vdekje të tjera në spitale. Skocia njoftoi vetëm dy vdekje të tjera, ndërsa Uellsi kishte katër dhe Irlandën Veriore gjashtë.

Zyrtarët deklaruan dje 170 vdekje të reja, raporti më i ulët që nga 24 mars – një ditë pasi kryeministri Boris Johnson njoftoi daljen nga bllokimi.Numrat e lëshuar të dielave janë zakonisht më të vogla për shkak të një vonese në përpunim gjatë fundjavës.

NHS paralajmëroi se sistemi i njoftimeve të përdorura nga besimet në spital nuk funksiononte për një periudhë kohe të shtunën.

Numri i fundit zyrtar i vdekjes zyrtare të Departamentit të Shëndetësisë të njoftuar dje ishte 34.636. Kjo përfshinte 28,000 vdekje në spitale – pjesa tjetër ndodhi në ambiente të tjera, siç janë shtëpitë e kujdesit.

Top Channel