Gratë europiane hanë më shumë fruta se burrat dhe njerëzit me arsim më të lartë hanë më shumë sesa ata pa arsim të lartë, sipas një studimi nga shkencëtarët norvegjezë për zakonet e ngrënies.

”Europiano-jugorët hanë më shumë fruta, ndërsa ata të veriut hanë më shumë perime”, zbuluan studiuesit e udhëhequr nga Tonje Holte Stea nga Universiteti i Agder në Kristiansand.

Në të dyja kategoritë, europiano-lindorët ndodheshin në fund të listës.Studiuesit ekzaminuan të dhënat e sondazhit, të mbledhura nga gjithsej 37 672 të rritur nga 21 vende.Mes të anketuarve ishin 2 891 pjesëmarrës nga Gjermania, 1 705 nga Austria dhe 1 460 nga Zvicra.

Top Channel