“Super Hëna” e fundit për 2020/ Pamje të magjishme të realizuara në vende të ndryshme të botës

07/05/2020 22:53

Imazhe mahnitëse nga Britania e Madhe, Evropa, SHBA dhe pjesa tjetër e hemisferës veriore, tregonin një Hënë si rrallëherë. Për shkak të orbitës së saj eliptike, Hëna ishte në pikën e saj më të afërt me tokën dhe për këtë arsye u duk se ishte gjashtë përqind më e madhe se zakonisht.

“Orbita e Hënës rreth Tokës nuk është plotësisht rrethore, përkundrazi një rreth ose një elips pak i rrafshuar. Si i tillë, nganjëherë është më afër dhe ndonjëherë më larg nga toka”, u shpreh Dr. Brown

Për më shumë ju ftojmë të ndiqni fotografitë e mëposhmte ku kemi foto edhe nga Shqipëria.

FOTO GALERI
1/29

Top Channel