Coronavirusi po i rrënon: Punëtorët e seksit të detyruar të punojnë online

07/04/2020 11:18

Shumica e punonjësve të seksit takojnë klientë personalisht dhe për ta, koronavirusi parashikon rrënim ekonomik.

“Virusi është një fatkeqësi për bizneset që përballen me klientët – dhe puna e seksit nuk është ndryshe”, thotë Goddess Cleo, nga Londra.

“Shumica e të ardhurave të mia gjenerohen nga sesione dhe ngjarje një për një. Unë [normalisht] fitoj pak para përmes rrugëve në internet”, tregon ai për BBc.

Por, si shumë të tjerë, Cleo ka ndryshuar fokusin në dixhital që nga mbyllja në fuqi.

Eva de Vil thotë: “Ka shumë vajza të reja ose punonjës të seksit offline që lëvizin në internet për të mbajtur financat”.

Por për shumë punonjës të seksit me klientë, lëvizja në internet nuk është një zgjidhje e thjeshtë. Përdorimi i platformave në internet nënkupton një ulje të fitimeve.

Dhe ekziston nevoja për të investuar në pajisje, duke përfshirë “trekëmbëshin, ndriçimin e mirë, lodrat seksi, etj”, tregon De Vil.

Top Channel