Vëllai i sulmuesit vetëvrasës të Manchester Arena shpallet gjithashtu fajtor për vrasje

17/03/2020 18:24

Vëllai i sulmuesit me bombë në Manchester Arena ku u vranë 22 njerëz në maj 2017 është shpallur sot fajtor për ndihmë në planifikimin e një prej sulmeve më të rënda terroriste në historinë e Britanisë.

Hashem Abedi nuk ishte në gjykatë për të dëgjuar vendimin unanim pasi vendosi të mos marret pjesë në fillim të javës.
Juria lexoi secilin nga emrat e viktimave dhe familjarët e tyre në sallë dëgjoheshin të qanin.

Kreu i anti-terrorizmit tha pas vendimit se 22-vjeçari ishte shtyrë nga “ideologji e sëmurë” dhe nuk do të kishte ndaluar aktivitetin e tij vrasës nëse nuk do të ishte kapur.

Sulmi vetëvrasës ishte më i rëndi në tokënbrtnaike që prej sulmeve të 7, dhe u krye nga vëllai i Abedi, Salman, ndërsa i pari kishte tentuar të hidhte të gjithë fajin te vëllai i vdekur.

Por gjatë hetimeve u zbulua se i akuzuari kishte qëndruar krah për krah me të vëllanë gjatë organizimit, duke vepruar si shoferi dhe tekniku i tij meqëllimin për të vrarë sa mëshumë njerëz në koncertin e Ariana Grande në Manchester.

FOTO GALERI
1/4

Top Channel