BMW Group është e gatshme të ndryshojë plotësisht ofertën e makinave dhe motoçikletave.

Kompania gjermane do të prezantojë rrënjësisht automjete hibride dhe plotësisht elektrike, ndërsa modelet me djegie të brendshme do të mbeten vetëm një pjesë e ofertës.

BMW ka lëshuar një informacion të pasur financiar, duke shënuar fundin e vitit financiar të tij 2019 me lajme se të ardhurat janë rritur. Të ardhurat për këtë grup, i cili përfshin motoçikleta BMW si dhe Mini dhe Rolls-Royce, tejkaluan 100 miliardë euro për herë të parë në historinë e tij.

Në një njoftim të gjatë, BMW përmend se një ndryshim i rrymës në gjysmën e automjeteve aktuale të BMW Group po vjen së shpejti, dhe një revolucion i plotë fillon vitin e ardhshëm.

Deri në 50 për qind të versioneve tradicionale do të eliminohen nga viti 2021 e tutje në kalimin drejt krijimit të arkitekturave të automjeteve të përmirësuara, inteligjente, në favor të mjeteve shtesë të elektrizuar.

Njoftimi nuk specifikon detaje të modeleve specifike, por lëvizja drejt elektrifikimit është e qartë. Duke filluar nga viti 2021, BMW do të ndërmarrë hapa më të mëdhenj në kalimin nga propulsioni i djegies në sistemet hibride dhe elektrike.Kjo nuk do të thotë që gjysma e modeleve të tanishme të BMW-së do të zhduken në vitet e ardhshme, megjithëse ka shumë mundësi që të zvogëlohen. 

Top Channel