Nëntë tigra të transportuar nga Italia në kufirin Poloni-Bjellorusi janë të sigurt tani, por çështja ekspozoi një tregti të egër me kafshët ekzotike të destinuara për Azinë.

Zbulimi tetorin e kaluar tronditi Ewa Zgrabczynska, drejtore e kopshtit zoologjik Poznan në Poloni, e cila po kujdeset për katër prej tyre.

Pesë të tjerët u morën nga një qendër e mirëqenies së kafshëve e quajtur Primadomus, afër Alicante në Spanjën e Jugut.

Tigrat ishin të uritur, të etur dhe të lodhur pas një udhëtimi rrugor 2,000 km për në Bjellorusi. Një e dhjeta e tyre nuk mbijetoi.

Mbijetesa e nëntë të tjerëve ishte thjesht fat: rojet kufitare të Bjellorusisë kishin dyshime për dokumentet e transportuesit të kafshëve dhe nuk pranuan kalimin e tyre.

Kamioni i transportit të kafshëve, i drejtuar nga dy italianë, ishte krejtësisht i padenjë për tigrat atje: ishte lloji i përdorur për transportin e kuajve ose bagëtive.

Prokurorët polakë po hetojnë ngjarjen, por deri më tani askush nuk është akuzuar.

FOTO GALERI
1/5

Top Channel