Elon Musk planifikon tunele për veturat elektrike

31/12/2019 14:28

Plani i shefit të Tesla për të ndërtuar një seri tunelesh nën qytetet e mëdha po përparon ngadalë, por Elon Musk ende është i përkushtuar për realizimin e tij.

Ditë më parë ai gjithashtu ndjeu “pulsin e publikut” për atë që njerëzit e tjerë menduan për idenë e tij.

“Tunelet super të sigurta, rezistuese ndaj tërmetit nën qytete do të zgjidhnin problemin e bllokimit të trafikut,” përshkroi Musk idenë e tij.

Ai bëri një sondazh me përgjigjet “Definitely”, “Ndoshta”, “Jo, më pëlqejnë turmat”, dhe gati 1.500,000 njerëz morën pjesë në të.

Musk sqaroi se tunelet do të ishin të destinuara vetëm për automjete elektrike, pasi nuk ka gaze toksike.

“Kjo nuk është një alternativë për zgjidhje të tjera, të tilla si një sistem hekurudhor i lehtë, por një shtesë”, vuri në dukje Musk.

Musk tashmë po ndërton një tunel në Las Vegas, i cili do të përfundojë vitin e ardhshëm, në të cilin automjetet autonome do të transportojnë pasagjerë me shpejtësi deri në 250 km/orë, transmeton KosovaPress.

Top Channel