Mitsubishi do të ndalojë zhvillimin e motorëve me naftë

26/12/2019 17:39

Prodhuesi i makinave japoneze do të ndalojë zhvillimin e motorëve të rinj me naftë deri në fund të vitit 2021, raporton sot Nikkei Asian Review.

Lajmet vijnë pasi Mitsubishi pësoi një rënie të kërkesës, me shitjet globale të markës që pritet të binin deri në 40% gjatë dekadës së ardhshme.

Aktivitetet e zhvillimit të kompanisë do të jenë të kufizuara në azhurnimin e motorëve ekzistues, dhe deri në vitin 2021 është planifikuar të përjashtojnë opsionet e naftës nga oferta e modelit të makinës, transmeton KosovaPress.

Mitsubishi pret që automjetet me naftë të përbëjnë më pak se 20% të prodhimit të përgjithshëm të makinave gjatë dy ose tre viteve të ardhshme.

Top Channel