Kafeneja antikorrupsion/ Të pish kafe mes portreteve të të ndëshkuarve

18/12/2019 13:30

Në një kafene origjinale, në kryeqytetin e Kirgistanit, Bishkek, njerëzit mund të pinë makiato me portretin e një ish shefi doganash, të shkarkuar nga detyra.

Ish zyrtari përballet me akuzat për kontrabandë dhe ryshfete që kanë bërë që qindra njerëz të dalin në protesta në rrugët e këtij vendi ish-sovjetik në Azinë qendrore.

“Ne na duhet një lëvizje sistematike, të rifreskojmë dhe të rindezim debatet politike. Ne donim të kishim edhe një vend të thjeshtë, që ta quanim tonin. Menuja jonë është e politizuar dhe përfshin edhe një mori pijesh të tjera me emra politikë”.

Aktivistët anti korrupsion po mobilizohen jo pak përballë këtij fenomeni që sipas ekspertëve, po gërryen shoqërinë në Kirgistan. Përgjithësisht, këta aktivistë, monitorojnë aktivitetet e autoriteteve dhe vazhdojnë të ushtrojnë presion mbi ta, duke formuluar qartë edhe kërkesën e publikut për ndryshim.

Top Channel