Ka nisur shembja e 7 pallateve në qytetin e Laçit. Godinat u shpallën të pabanueshme pas tërmetit tragjik të 26 nëntorit dhe sot do të rrëzohen.

Inspektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit ka nisur shembjen me makineri, për shkak se ishte e pamundur ndërhyrja për rikonstruksionin e pallateve.

Prefekti Gjokë Jaku ka deklaruar: “Ky është proces normal pas inspektimit. Sheshi i ri i ndërtimit do të përcaktohet nga këshilli bashkiak. Nuk do të ketë shembje me lëndë plasëse, pasi shembja e 7 pallateve me fadroma nuk është e vështirë”.

60 pallate janë shpallur të pabanueshme nga grupet e inspektimit në qytetin e Laçit, ndërsa një pjesë e madhe e tyre do të shemben si pasojë e dëmeve të mëdha.

Disa godina të tjera janë shembur dhe do të shemben gjithashtu nga IKMT në Kamëz, Tiranë dhe Durrës.

FOTO GALERI
1/3

Top Channel