Replikat/ Vetëvendosje-bashkisë: Jemi banorë dhe votues në Tiranë, do denoncojmë politikat e gabuara

12/11/2019 22:22
Enis Sulstarova

Vijojnë replikat midis Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje në Shqipëri dhe bashkisë së Tiranës lidhur me ngjarjet e ndodhura në zonën e Unazës së Re në kryeqytet. Pasi bashkia e Tiranës e konsideroi reagimin e kësaj Qendre për “Astirin” si “ndërhyrje në punët e brendshme të qytetit”, ka reaguar Enis Sulstarova, kryetar i bordit.

  Lëvizja Vetëvendosje dënoi dhunën në Astir, Bashkia e Tiranës: Është votuar të qeverisë Kosovën, jo të bëjë djalin e Fahriut

Sulstarova thekson se anëtarët e bordit dhe shumica e aktivistëve të Vetëvendosjes në Shqipëri janë shtetas shqiptarë dhe pjesa më e madhe e tyre janë votues e banorë të Tiranës.

“Si kryetar i Bordit të Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Shqipëri, më duhet të shpreh shqetësimin për një deklaratë të sotme nga Bashkia e Tiranës. Bashkiakët ankohen se Lëvizja “ndërhyri në punët e brendshme të qytetit”. Është e papranueshme kjo shprehje, të ankohesh se pse qytetarët shprehin shqetësim për çështjet e qytetit të tyre. Anëtarët e bordit të Qendrës sonë, si edhe shumica dërrmuese e aktivistëve, janë shtetas të Shqipërisë, pjesa më e madhe votues e banorë të Tiranës. Megjithatë, mendojmë se jemi në të drejtën tonë kur shprehemi për çështjet e Tiranës, siç është kushdo që ia do të mirën kryeqytetit. Por duhet shtruar seriozisht pyetja se a është në të drejtën e vet kryetari i partisë që drejton bashkinë e Tiranës, kur merret vesh me Vuçiçin për “marrëveshje rajonale”, në emër edhe të Kosovës? Nuk shkon kështu, këta na thonë se shqiptari s’paska të drejtë të flasë për Tiranën, kur po të njëjtët ftojnë serbët të flasin për Kosovën, pa Kosovën”, thuhet në reagim.

Më tej, Sulstarova shkruan se: “Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Tiranë e fton Bashkinë e Tiranës të mos i marrë kritikat si personale, por si institucionale. Në Republikën e Shqipërisë ne jemi të regjistruar si organizatë joqeveritare dhe jofitimprurëse, dhe është shenjë katastrofale kur një forcë politike e cila tashmë qeveris pa opozitë institucionale në nivel qendror e lokal, shënjestron dhe përpiqet t’ia mbyllë gojën edhe organizatave joqeveritare që nuk ia ndjekin avazin”.

Enis Sulstarova deklaron se Qendra e Vetëvendosjes do të vijojë të denoncojë politikat që i sheh si të gabuara.

“Lëvizja VETËVENDOSJE! Qendra në Shqipëri për çështjet kombëtare do të kërkojë vazhdimisht bashkëpunimin me faktorët politikë, qofshin ata në qeveri apo opozitë. Njëherazi, do të denoncojmë politikat që i shohim si të gabuara. Ne do të jemi të rreshtuar jo pas ndonjë partie, por pas ideve për zhvillim ekonomik, demokraci qytetare e të drejta njerëzore”, thuhet në reagim.

Top Channel