Foto/Shërbimi i varrimit me koncesion, varrmihësit e Napolit bëjnë protestën makabër

29/10/2019 11:37

Tre arkivole dhe dy kufoma të rreme. Me këtë protestë makabër të organizuar para selisë së Bashkisë së Napolit varrmihësit treguan mosmarrëveshjen e tyre me pushtetin lokal.

Stafi i varrmihësve, 28, disa prej të cilëve kanë punuar prej vitesh kundërshtojnë menaxhimin e ri privat të shërbimit organizuar nga Komuna.

“Pas privatizimit të shërbimit të varrezave – shpjegon një zëdhënës i protestuesve – ne kemi pasur të gjitha garancitë për vazhdimësinë e punësimit tonë nga administrata e qytetit dhe nga kompania fituese e kontratës.

Por kemi disa paga të padhëna deri në 20 muaj, dhe nëse vazhdon kështu, ne do të varrosemi “. Protestuesit u futën me rradhë në arkivolet që vendosën para hyrjes së bashkisë.

Ata thanë se po jetojnë falë ndihmës së të afërmve sepse nuk po marrin pagat e tyre ndërsa po pushohen nga puna.

FOTO GALERI
1/6

Top Channel