Në Shtëpinë Tonë/ Ja kush është muzeu arkeologjik me i madh në Shqipëri

03/10/2019 14:05

Qyteti i Durrësit, ka muzeun arkeologjik më të madh në Shqipëri. Godina e muzeut të ri u hap në vitin 2002 dhe sot ka një pavijon të vizitueshëm, ku paraqiten objekte arkeologjike të prehistorisë, periudhës arkaike dhe asaj të antikitetit.

Sipas, Albert Konit i cili na bëri dhe guidën në muzeun arkeologjik, numri i vizitorëve për muajin qershor, korrik dhe gusht ka shkuar deri në 8100 turist.

Top Channel