Irani dhe vendet perëndimore vazhdojnë përplasjet dhe akuzat ndaj njëra-tjetrës dhe siç duket janë larg gjuhës së përbashkët dhe gjetjes së një marrëveshjeje.

Janë rikthehyer sërish tensionet mes Iranit dhe disa vendeve evropiane, kjo pas propozimeve që cisternat të shoqërohen me anije ushtarake.

Irani e cilëson provokimin propozimin për shoqërimin e cisternave në Hormuz me anije ushtarake dhe mundet që kjo ngjarje ti ashpërsojë tonet mes vendeve.

Kujtojmë që SHBA dhe vende të Europës Perëndimore dhe Iran kërcënojnë shpesh njëra-tjetrën me luftë pas tensioneve të fundit sidomos pas incidentit me anijen britanike.

Top Channel