Kompania e njohur e kuneze Huawei ka mohuar dhe dënuar akuzat që ajo si kompani është e lidhur dhe punon për interes të qeverise kineze.

Shefi i sigurisë kibernetike, John Suffolk u tha gazetarëve të hënën se kompania nuk është pyetur asnjëherë nga qeveria kineze apo edhe qeveri të tjera mbi punën e tyre, se çfarë po bënin dhe si po e bënin.

“Ne kemi qëndruar lakuriq përballë gjithë botës, por këtë e kemi bërë vetë me dëshirë sepse na mundëson të rregullojmë produktet tona”- u shpreh Suffolk.

Top Channel