Wake Up/ Petrit Ymeri: Bibliotekat në shkolla janë të varfra. Merrni shembull nga Kosova

31/05/2019 15:28

Duket se brezi i ri po rritet larg librit. Statistikat e lexueshmërisë në vend por dhe nevoja e fushatave të leximit që prodhon pa fund ky vend duket se shqiptarët kanë filluar të kenë një raport jo të mirë me leximin, një dashuri që në fakt kultivohet qysh fëmijë.

E prandaj këta të fundit janë në qendër të dhjetëra fushatave, aktiviteteve e tryezash që organizohen nga institucione por dhe botues që si qëllim nga nxitjen e leximit te kjo moshë. Sot në “Wake Up” ishte i ftuar, kryetari i Shoqatës së botuesve Petrit Ymeri. Ai tha se fëmijët kanë dëshirë për të lexuar, por bibliotekat në shkolla janë ende shumë të varfëra me tituj dhe kanë mbetur shumë mbrapa.  Po çfarë autorësh lexojnë fëmijët dhe kush është i preferuari? Ne pyetëm  fëmijë të shkollave 9-vjeçare në Tiranë dhe  titujt që ata kishin lexuar ishin nga autorët shqiptarë dhe ata të huaj.

Top Channel