Kur bëhet fjalë për Industrinë Ajrore në Kinë, lajmet zakonisht bazohen në pasagjerë të cilët përplasen me njëri-tjetrin, përpiqen të hapin dyert e emergjencës, apo në mënyrë të papërgjegjshme të hedhin monedha në motorët e avionit, për fat të mirë.

Në më pak se një dekadë, Kina është transformuar nga një vend ku shumë pak persona udhëtonin në linjat ajrore, në një vend ku miliona qytetarë po fluturojnë jo vetëm brenda territorit të tyre, por në mbarë botën.

Kina:Tregu më i madh i aviacionit në të gjithë botën

Kina pritet që të lër pas edhe Shtetet e Bashkuara, duke u kthyer në tregun më të madh të aviacionit në të gjithë botën.

Kina aktualisht ka 235 aeroporte, por në pamundësi për të përballuar numrin e madh të pasagjerëve dhe udhëtimeve, qeveria zyrtarisht ka llogaritur që do të ndërtohen të tjera dhe pritet që  në vitin 2035 të jenë në total  450 aeroporte.

Top Channel