Qyteti që ka qenë fortesa e qytetërimit europian kundër pushtimit osman në shekujt e 16-të dhe të 17-të, ka qenë gjithashtu shtëpi e diktatorëve më gjakatarë në shekullin e 20-të.

Vjena, kryeqyteti i Austrisë, ka qenë edhe kryeqyteti i Perandorisë së Shenjtë Romake në mes-vitet 1400.

Edhe deri fillim të shekullit të njëzetë, Vjena ka qenë në qendër të ngjarjeve historike nëpërmjet perandorisë Austro-Hungareze.

Pak para Luftës së Dytë Botërore, Vjena ka qenë shtëpia e figurave që e kanë ndikuar më shumë shekullin e njëzetë, dhe disa prej tyre ishin diktatorët më gjakatarë.

FOTO GALERI
2/5
Vetë diktatori më i egër i Europës, Adolf Hitler, ka jetuar në Vjenë nga viti 1908 e deri në 1913.

Top Channel