Qyteti që ka qenë fortesa e qytetërimit europian kundër pushtimit osman në shekujt e 16-të dhe të 17-të, ka qenë gjithashtu shtëpi e diktatorëve më gjakatarë në shekullin e 20-të.

Vjena, kryeqyteti i Austrisë, ka qenë edhe kryeqyteti i Perandorisë së Shenjtë Romake në mes-vitet 1400.

Edhe deri fillim të shekullit të njëzetë, Vjena ka qenë në qendër të ngjarjeve historike nëpërmjet perandorisë Austro-Hungareze.

Pak para Luftës së Dytë Botërore, Vjena ka qenë shtëpia e figurave që e kanë ndikuar më shumë shekullin e njëzetë, dhe disa prej tyre ishin diktatorët më gjakatarë.

FOTO GALERI
1/5
Në vjen nuk jetonin vetëm diktatorë, por edhe nejrëz të tjerë që ndikuan shekullin e njëzetë. Frojdi ishte bir i perandorisë Austro-Hungareze. Ai lindi në Moravia, sot në Republikën Çeke, por shumicën e jetës e kaloi në Vjenë.

Top Channel