Katedralja e Notre Dame është një nga monumentet më unike të Parisit dhe shpresojmë që pas djegies ajo të kthehet në identitet. Mbi 12 milionë turistë vizitojnë strukturën që rregullisht fotografohet çdo vit.

Ka shumë imazhe që e portretizojnë atë sot, por për të kaluarën e saj kemi vetëm shumë pak kujtime fotografike. Më poshtë tregojmë 20 foto të rralla të katedrales së përjetësuar në vitin 1800, duke përfshirë karrocat dhe ndërtesat në ndërtim, për një vështrim të shpejtë në një Paris të njohur vetëm në librat e historisë.

Top Channel