Kishte kaluar vetting-un, KPA shkarkon nga detyra gjyqtarin

18/04/2019 09:42

Gjyqtari Astrit Faqolli, është shkarkuar nga detyra nga KPA.  Ai kaloi me sukses vetting-un, por u ankimua nga Komisioneri Publik.

Në vendimin e sotëm, KPA ka theksuar se shkak është bërë pasuria e pambështetur.

Kujtojmë se KPK e konfirmoi në detyrë, por Komisioneri Publik e ankimoi vendimin për gjyqtarin Astrit Faqolli, duke theksuar në atë kohe se: “Në vlerësimin e Komisionerit Publik, në rastin konkret, konfirmimi në detyrë i subjektit të rivlerësimit nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit është bërë në interpretim të gabuar të ligjit dhe të provave të administruara gjatë hetimit administrativ”, thuhet në njoftim.

Top Channel