Dikush ka nxjerrë fshehurazi foto të dronit më të fundit rus për bombardime të rënda, të quajtur Okotnik, dhe me sistem “stealth”, që u fshihet radarëve.

Droni duket shumë i ngjashëm me B-2 amerikan, me sistemin e krahëve që mund t’i japë fshehje nga radarët e madje ta bëjë t’u mbijetojë edhe avionëve amerikanë.

Rusia e ka vënë këtë dron në një mision të paqartë, por që pritet se do të përcaktojë sistemin mbi të cilin do të ndërtohen avionët e brezit të ri.

Një tjetër avion që ka nxjerrë Rusia së fundmi është SU-57, që po ashtu ka një farë ngjashmërie me Okhotnikun, që tregon se ky dizenjimm do të jetë e ardhmja e avionëve luftarakë.

FOTO GALERI
1/7
Okhotnik do të thotë “Gjahtar”, dhe do të ketë si detyrë të luftojë armiqtë nga ajri dhe të informojë avionët e tjerë bombardues pa u diktuar nga radarët.

Top Channel