Në histori bima e Mersinës është përdorur për kurimin e shumë sëmundjeve, dekorime, në kuzhinë e deri edhe në rituale fetare.

Kjo bimë e egër, rritet në zonat e Mesdheut dhe Shqipëria është vendi ku i përshtatet klima më së miri.

Sot në emisionin “Në Shtëpinë tonë” njohësi i mirë i bimëve medicinale, Zef Gjeta, na jep shumë informacione mbi këtë bimë e cila ka dhe shumë të mira shëndetësore.

Top Channel