Për bitumin e Selenicës është shkruar që në kohët më të lashta. Shumë kompani, gjatë historisë janë përplasur për këtë pasuri.

Çfarë e bën atë të veçantë e të rrallë, jo vetëm në Europë? Cilat janë të vërtetat e mbyllura në galeritë e thella?

Përse shumë studiues e kanë quajtur mëmën e të gjitha vendburimeve minerare në Shqipëri? Si janë mbyllur vdekjet e shumë minatorëve?

Këto pyetje dhe shumë të tjera do të marrin përgjigje sot në mbrëmje, në orën 20:10, në dokumentarin e gazetarit Marin Mema, “Gjurmë shqiptare”.

Top Channel