Nga India vijnë gjithmonë histori të çuditshme, e tillë është edhe kjo e fundit.

Një 95-vjeçar ka tronditur anëtarët e familjes së tij duke u zgjuar në momentet e fundit para se të varrosej, ndërsa mjekët e kishin shpallur të vdekur, ndërsa ai këmbëngul se mori vetëm një sy gjumë.

Ngjarja tejet e çuditshme ndodhi në qytetin Khetri Nagar të shtetit indian Rajasthan. Mediat lokale raportojnë se 95-vjeçari ishte sëmurë dhe familja e tij kishte thirrur një doktor, i cili i kishte dhënë lajmin e hidhur se Budh Ram kishte ndërruar jetë. Ai u shpall i vdekur dhe familjarët thërritën edhe një prift për të kryer ritet e fundit për të moshuarin.

Dajali i madh, një 65-vjeçar, ka treguar se familja ishte duke larë trupin e 95-vjeçarit, sipas riteve, por ai nisi të dridhej nga uji i ftohtë dhe familjarët e zhvendosën trupin në shtrat, ku nisi edhe të merrte frymë.

95-vjeçari u tha më pas të afërmve të tij se kishte ndjerë një dhimbje në gjoks dhe kishte vendosur të merrte një sy gjumë.

Biri Balu Ram e përshkroi ringjalljen e babait të tij si “një mrekulli”.

FOTO GALERI
1/3
Pic shows: Relatives of who the man who was believed to be dead was saved from being burnt alive when he was woken up by the wailing of his relatives as he lay on a funeral pyre. An OAP who was believed to be dead was saved from being burnt alive when he was woken up by the wailing of his relatives as he lay on a funeral pyre. Deepak Singh, 72, collapsed at his home in the city of Bhilwada in India’s north-western state of Rajasthan in front of his horrified relatives as he went to feed his cows. Grandson Banda Nalwa, 26, said: "He seemed fine when he woke up in the morning and said he was off to do his chores. "But as he started walking over to where the cows are he suddenly fell to the ground. "I rushed over and couldn’t see any signs of life. "I couldn’t feel a pulse and his heart seemed to have stopped. "I called the rest of the family and they agreed. "We thought he was dead." A local doctor called to the house then confirmed their fears and the family began preparing the pyre in line with the Hindu tradition which dates back thousands of years. After laying him out on the pieces of wood and cloth, Singh’s relatives gathered round and began their death wail, the customary practice of saying farewell to a loved one. Grandson Nalwa said: "As the volume of the wailing increased I suddenly saw my grandfather’s body move. "At first I thought it was my imagination, but then he opened his eyes and sat up." Realising the mistake, Nalwa and his uncle Gulshan, 56, quickly helped the pensioner off the pyre. Nalwa said: "Thank God we didn’t set the pyre alight as it seems he had just fainted. "We were very lucky." Stunned Singh said: "I know I can be a bit of a pain at times, but I hope they wait till I am actually dead before trying to set me on fire again." (ends)

Top Channel