Studiuesit pohojnë se duhet të gjejnë më shumë prova nëse vitamina D i ndihmon fëmijët të humbin peshë.

Ata shprehen se fëmijët duhet të ushqehen shëndetshëm, të bëjnë më shumë stërvitje dhe të kalojnë më pak kohë në ekran.

Por ajo që ka dalë kohët e fundit është se vitamina D është diçka ekstra në dietat e tyre. Disa hulumtues paraqitën të dhëna që tregonin se vitamina D i ndihmon ata të humbin peshë si dhe bën të mundur reduktimin e shumë sëmundjeve të tjera.

Vitamina D ndihmon që trupi të thithë më shpejt kalciumin në kocka dhe që dhëmbët të jenë më të shëndetshëm.

Nëse keni nevoje për vitaminën D mund ta merrni nga rrezet e diellit si dhe ushqime të tjera si peshqit.

Në vitet e fundit, por jo vetëm vitamina D është tepër e rëndësishme si për kockat ashtu edhe për humbjen e peshës.

Top Channel