Dinosaurët janë zhdukur shumë kohë përpara se asteroidi që mendohet se solli shfarosjen e tyre të godiste tokën, pretendojnë dy ekspertë nga Universiteti i Albany në New York.

Një raport i ri detajon faktorët që po e shkatërronin mbijetesën e dinosaurëve përpara rënies së asteroidit që mendohet se i zhdukën 65 milionë vjet më parë.

Profesori Gordon Gallup dhe një ish-student i tij, Michael Frederick, pohojnë se bimët toksike dhe mekanizmat mbrojtës të dinozaurëve kanë luajtur rol të madh në rrugën drejt zhdukjes së kafshëve që dikur zotëronin Tokën.

Top Channel