Serbia dhe Shqipëria, unifikim të certifikatave shoqëruese të produkteve

06/03/2018 13:57

Serbia dhe Shqipëria do të kenë proces të përbashkët pune për unifikimin e të gjitha certifikatave shoqëruese të produkteve bimore dhe shtazore.

Ministri i Bujqësisë, Niko Peleshi priti në një takim homologun e tij serb Branislav Nedimovic, ku u fol për bashkëpunimin e mëtejshëm mes dy vendeve.

Pjesë e bisedimit ishte edhe shkëmbimi i eksperiencës për rritjen dhe fuqizimin e produkteve tipike tradicionale, Sërbia është një shëmbull i mirë në rijetëzimin e këtyre produkteve.

Ministri Peleshi e konsideroi këtë takim shumë të rëndësishëm edhe në kuadër të klimës së mirë të bashkëpunimit mes dy vendeve si bashkëudhëtarë të anëtarësimit në BE.

Top Channel