“K. e Veriut mund të godasë Britaninë brenda pak muajsh!”

15/11/2017 14:06

Ish-komandanti i forcave britanike ka dhënë alarmin. Koreja e Veriut do të jetë në gjendje të godasë Britaninë me raketë bërthamore brenda 20 muajsh!

Gjenerali Sir Richard Barrons ia bëri të qarta komentet e tij edhe Kryeministres May gjatë një takimi që pati së fundmi me të, duke i thënë se shkurtimet për mbrojtjen kanë bërë atë të thyeshme.

Ai theksoi kërcënimet gjithnjë e në rritje ndaj Britanisë së Madhe, duke përfshirë Korenë e Veriut dhe Rusinë, për të cilat tha se forcat britanike nuk mund të reagojnë.

“Përballemi me kërcënimin rus, por ndërkohë Koreja e Veriut brenda 20 muajve të ardhshëm do të jetë e gatshme të përdorë një raketë balistike me rreze interkontinentale që mund të arrijë deri në Londër. Ndërsa ne nuk mund të mbrohemi ndaj këtyre rreziqeve”, tha gjenerali.

FOTO GALERI
2/9
Royal Navy handout photo of the Royal Navy's latest warship, the 18,500 tonne amphibious assault ship HMS Bulwark, arriving in her home-port of Plymouth for the first time on Monday 12 July 2004. On arriving in Devonport HMS Bulwark will formally be handed over to the Royal Navy by the ship-builders BAE Systems. HMS Bulwark is the second of a new class of amphibious assault ships and will join HMS Ocean and her sister-ship HMS Albion in being based at Devonport. Chancellor Gordon Brown announced today defence spending is set to rise from 29.7 billion to 33.4 billion by 2008 - a real terms increase of 1.4%. See PA story POLITICS Spending. PA Photo/Handout: Ray Jones

Top Channel